OM FORLAGET

Forlaget Conta – store læseoplevelser til børn og unge

– fortælleglæde, fantasi og bøger af høj kvalitet –

Forlaget Conta blev etableret en smuk junidag i 2013 af forfatter og skolelærer Mikkel Nordin Frost og forfatter og oversætter Christian Røge Holm. Båret af fortælleglæde og begejstring for bøger til børn og unge har ambitionen lige fra starten af været at udgive skøn- og faglitterære børnebøger af høj kvalitet – fagligt, litterært, sprogligt og grafisk.

Filosofien er, at børn skal tages alvorligt og seriøst – og at børn fortjener store, stærke og smukke læseoplevelser. Hver gang! Det gælder uanset, om der er tale om letlæsningsbøger til de små, højtlæsningsbøger, undervisningsmaterieler eller romaner målrettet større børn og teenagere.

Vi udgiver bøger, der bringer smil og latter frem; bøger, der vækker til nysgerrighed, fantasi og eftertanke; bøger, der gør børnene klogere på verden omkring dem; og bøger, der på både indsigts­fuld, respektfuld og interessant vis behandler nære og svære emner fra børnenes egen verden.

Vi vægter kvalitet meget højt, og derfor er alle vores udgivelser altid professionelt gennemarbejdede – fagligt, sprogligt, didaktisk og grafisk – og vores store erfaring med pædagogik, didaktik og læsning giver sig udslag i bøger, hvor alle titler er målrettede bestemte alders- og målgrupper. Vi samarbejder løbende med lærere, læsevejledere, sproglige konsulenter, biblioteker samt – selvfølgelig! – børn og unge i bestræbelserne på bestandigt at udvikle og udgive kvalitetsbårne og vedkommende titler. Har du en god idé til en bog, har du et spændende manuskript liggende, eller er du på anden vis interesseret i et samarbejde, så hører vi meget gerne fra dig.

Vi tror på, at både små og store læseoplevelser er vigtige som mentale frirum for børn og unge. Frirum, hvor fantasi, nysgerrighed og læselyst stimuleres og udvikles. Men det er også her – i mødet med velskrevne, nær­værende og øjenåbnende fag- og fiktionsbøger – at børnene får udvidet deres horisont og får øget deres indsigt i sig selv og i menneskene og verden omkring dem.

Forlaget Conta udgiver børnebøger skrevet af danske forfattere samt bøger oversat fra svensk, norsk og engelsk, og vi samarbejder med en lang række forfattere, oversættere og udenlandske forlag.